Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τα ΠΔ για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης - ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

BreakingΔευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τα ΠΔ για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Δεν υπέγραψε ο Προκόπης Παυλόπουλος το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, η θητεία της οποίας έληξε την Κυριακή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θεωρεί δέον να επικυρώσει μια τόσο σοβαρή απόφαση που ελήφθη σε προεκλογικό χρόνο.

Έτσι, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο κ. Παυλόπουλος θα κρατήσει στο συρτάρι έως τις εκλογές το ΠΔ που ορίζει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Η θητεία του προέδρου Βασίλειου Παππά και της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου έληξε χθες και σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου πριν από έναν μήνα, από τη Δευτέρα η Ειρήνη Καλού θα αναλάμβανε καθήκοντα προέδρου του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη τη θέση της εισαγγελέως.

Ωστόσο, η μη υπογραφή του Διατάγματος καθιστά ανενεργή την επιλογή με τον Άρειο Πάγο να διοικείται βάσει νόμου από την αρχαιότερη αντιπρόεδρο Αγγελική Αλειφεροπούλου και τον αρχαιότερο αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα.

Πηγή: ANT1/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Κονδυλοφόρος σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή