Subscribe Us


Επίθεση Τσίπρα με το… καλημέρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητήσει εκλογές σε πέντε μήνες, αλλά δεν πρόκειται να σας χαριστούμε στο εσωτερικό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή του ομιλία του, στην ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τόνισε ότι, «Δεν πρόκειται να σας χαριστούμε στο εσωτερικό. Εμείς θα αντιπολιτευτούμε στην ουσία και όχι στην επικοινωνία», δίνοντας τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητήσει εκλογές σε πέντε μήνες.

Ωστόσο, πρόταξε στην ομιλία του ότι «μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, η βουλή συγκαλείται με τη χώρα να έχει ανακτήσει την οικονομική της κυριαρχία, εκτός μνημονίων και χωρίς τη προσβλητική παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

«Αυτή ήταν η επιλογή του ελληνικού λαού, τη σεβόμαστε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός για να τονίσει ότι δεν θα επιλέξει το μοντέλο αντιπολίτευσης που επέλεξε η Ν.Δ.

«Τη διαρκή καταστροφολογία και την υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση. Δεν θα ζητήσω εκλογές στους πρώτους πέντε μήνες, όπως κάνετε εσείς από τις αρχές του 2016. Ούτε πρόκειται να ζητήσω από τους εταίρους να είναι πιο σκληροί μαζί σας απ’ ο,τι ήταν μαζί μας», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

«Αντιθέτως όποια σοβαρή προσπάθεια κάνετε για διεκδικήσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, θα τη στηρίζουμε στο εξωτερικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται να σας χαριστούμε στο εσωτερικό», τόνισε.

«Δυστυχώς, τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης μας προκαλούν ανησυχία. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει εξουσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός στα χρονικά. ΕΥΠ, ΕΡΤ και ΑΠΕ θα λειτουργούν απευθείας με βάση τις δικές του υποδείξεις» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Την πρώτη κιόλας μέρα έπαυσαν τον αρχηγό της αστυνομίας και τοποθέτησαν διορισμένο γενικό γραμματέα στο Υπουργείο Άμυνας με αρμοδιότητα να συντονίζει τα γενικά επιτελεία. Έτσι όμως υποβαθμίζεται με πρωτοφανή τρόπο ο ρόλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ», σημείωσε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, παραπέμπετε σήμερα την προοπτική μείωσης πλεονασμάτων σε αβέβαιο και μακρινό μέλλον. Γιατί; Θεωρείτε ότι θα υπάρξει καλύτερη στιγμή; Τι σας λείπει τώρα και θα το έχετε το 2021; Λαϊκή εντολή έχετε, δημοσιονομική σταθερότητα έχετε και εμείς φροντίσαμε γι αυτό. Στήριξη από την αντιπολίτευση έχετε. Γιατί σηκώνετε λευκή πετσέτα στο βασικό σας επιχείρημα; Όταν εγώ εκλέχθηκα πρωθυπουργός εγώ είχα μόνο την Λαϊκή εντολή. Εσείς τα έχετε όλα. Γιατί δεν τα διεκδικείτε. Εμάς που αγωνιστήκαμε μας είπατε ψεύτες. Εσάς που 3,5 χρόνια υπόσχεστε χαμηλότερα πλεονάσματα και δεν μπαίνετε καν στον κόπο να τα διεκδικήσετε πως να σας χαρακτηρίσουμε;

Το ερώτημα είναι σαφές. Δεν ζητάμε να προχωρήσετε σε σύγκρουση αλλά στο σχέδιο που καταθέσαμε εμείς. Με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μπήκαμε σε νέα συνθήκη. Βγάλαμε τους δανειστές από το πεδίο λήψης αποφάσεων. Εσείς επαναφέρετε δανειστές από την πίσω πόρτα. Μπαίνετε σε παζάρια για το 2021.

Γιατί δεν ακολουθείτε την δική μας πρόταση για αποθεματικό 5,5 δις ευρώ που εμείς είχαμε με τις θυσίες του λαού;
Εμείς με αυτό το σχέδιο ξεκινήσαμε να ψηφίζουμε και υλοποιούμε σειρά μέτρων φοροελαφρύνσεων. Εσείς τι θα κάνετε με αυτά; θα τα ακυρώσετε;

Εγώ θα σας μιλήσω για 6 ένοχες σιωπές.

  1. Δεν είπατε κουβέντα για το ασφαλιστικό
  2. Δεν είπατε για τα επιδόματα. Θα τα ακυρώσετε;
  3. Δεν είπατε κουβέντα για αν στον προϋπολογισμό 2020 θα καταργήσετε ή θα διατηρήσετε το μόνιμο δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους.
  4. Δεν είπατε τίποτα για διεύρυνση φορολογικής βάσης. Σας ζητάνε κατάργηση αφορολόγητου;
  5. Δεν είπατε τίποτα για την εισφορά αλληλεγγύης που εμείς είπαμε ότι θα καταργήσουμε για εισοδήματα έως 20 χιλ ευρώ
  6. Δεν είπατε τίποτα για την προκαταβολή φόρου που εμείς είπαμε ότι θα μειώσουμε στο μισό.


Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «ένα συγκεντρωτικό μοντέλο, με στρατιές συμβούλων που αναφέρονται απευθείας σε σας. Και την αναστήλωση του γαλάζιου κομματικού κράτους. Αυτό τελικά εννοούσατε για την Ελλάδα που θα γίνει πιο γαλάζια; Τα παιδιά σας στον κρατικό μηχανισμό», είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Δεν είναι μόνο η υπόθεση πλεονασμάτων και τον αμφίβολων φοροελαφρύνσεων αλλά και ο απίστευτος κυνισμός που επιδεικνύει η νέα κυβέρνηση σε μια σειρά από επιλογές.

Ένα χρόνο τώρα από την μεγάλη καταστροφή στο Μάτι επιλέξατε να κερδίσετε πολιτικά και εκλογικά οφέλη από εθνική τραγωδία. στοχοποιήσατε εμένα και λειτουργούς. Εγώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Τότε είχα κάνει δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα και ζήτησα παραιτήσεις όσων διαχειρίστηκαν την κρίση τους αρχηγούς ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής. Τότε εσείς με δηλώσεις σας είχατε επιτεθεί και ονομαστικά στον κ. Τσουβάλα. Είχατε πει » πραγματικά αναρωτιέμαι πως κάποιοι κοιμούνται ήσυχοι και ασκούν τα καθήκοντά τους» και είπατε ότι κανείς Έλληνας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Σήμερα τον άνθρωπο που ήταν τότε στην ΕΛΑΣ τον διορίσατε γγ Προστασίας του Πολίτη δηλαδή πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας. Τον επιστρέψατε αναβαθμισμένο. Με αυτή την επιλογή εσείς κοιμάστε ήσυχος;

Επιλέξατε για την θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος με βασική αρμοδιότητα να τρέξει την επένδυση του Ελληνικού που έχει φτάσει στο 95% και αυτός θα την τρέξει. Ποιον επιλέξατε; Τον κ. Οικονόμου που μέχρι χθες ήταν στέλεχος της εταιρίας που έχει πάρει το έργο. Δεν σας κατηγορούμε που φέρνετε ανθρώπους από την αγορά αλλά που δίνετε καθήκοντα σε υπαλλήλους των εταιριών. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να μείνει στην θέση. Η έννοια της σύγκρουσης συμφερόντων είναι σημαντική.

Τρίτο ζήτημα: κ. Μητσοτάκη 1,5 χρόνο τώρα πρωτοστατούσατε στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό. Είχατε αγκαλιάσει ακραίους Πολλά από τα στελέχη σας μας λέγανε προδότες. Εσείς πρωτοστατήσατε στην κριτική περί προδοτικής συμφωνίας. Τώρα έγινε καλή η συμφωνία. Αυτό λένε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η υποκρισία στην πολιτική πληρώνεται. Το πιο σημαντικό είναι ότι το λέτε και εσείς. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λονδίνο μετά από συνομιλία με την βρετανίδα πρωθυπουργό εξέφρασε την ικανοποίησή της που θα τηρήσετε τα Συμφωνηθέντα. Εσείς το αποκρύψατε από το ΑΠΕ.

Χαίρομαι που αποφασίσατε να στηρίξετε μια εθνικά υπερήφανη συμφωνία π[ου αναβαθμίσει την Μακεδονία μας. Σας το είχα πει ότι θα βρείτε μπροστά σας όσα κάνατε για την Συμφωνία Πρεσπών.

Καλά ξεμπερδέματα με όσους εξαπατήσατε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια