Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί... - ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking





Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί...

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10'
Χρόνος: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 9.00€
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου


H σάλτσα της συνταγής είναι «όλα τα λεφτά» Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι!

Υλικά

700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 
3 εκ.2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
90 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φύλλο δάφνης
100 ml ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία


  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. 
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  5. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό, περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  6. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.
  7. Στο ποτήρι μας ένα σκουρόχρωμο ροζέ από Grenache rouge, Αγιωργίτικο, Tempranillo.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Κονδυλοφόρος σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή