Αναστέλετε η λειτουργία για ένα διθέσιο και δυο μονοθέσια σχολεία της Πιερίας... - ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

BreakingΠέμπτη, 1 Αυγούστου 2019

Αναστέλετε η λειτουργία για ένα διθέσιο και δυο μονοθέσια σχολεία της Πιερίας...

Για τρία δημοτικά σχολεία της Πιερίας, το κουδούνι της σχολικής χρονιάς δεν θα χτυπήσει φέτος, αφού η δραματική μείωση του αριθμού των μαθητών του, ανάγκασε τον Περιφερειακό Διευθυντή να αποφασίσει τη μη λειτουργία τους.

Έτσι σε γειτονικά σχολεία θα φοιτήσουν οι μαθητές δημοτικού των Καταλωνίων, του Μοσχοποτάμου και της Παλιόστανης. Ουσιαστικά πρόκειται για αναστολή λειτουργίας δύο μονοθέσιων και ενός διθέσιου δημοτικού σχολείου.

Τα τρία δημοτικά σχολεία της Πιερίας, δεν είναι τα μοναδικά που περιλαμβάνονται στην σχετική απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, αφού αναστέλλεται η λειτουργία ακόμη 28 δημοτικών σχολείων και 69 Νηπιαγωγείων στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα odialogos.gr, απαντώντας στις αντιδράσεις και στις έντονες συζητήσεις που έγιναν, μετά την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε αρχικά απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που ασκείται η εκπαιδευτική πολιτική στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί- όπως είπε- δίνεται βαρύτητα πρωτίστως στις εκπαιδευτικές ανάγκες γενικότερα, αλλά και στο δημόσιο συμφέρον απόλυτα.

Για πρώτη φορά οι αποφάσεις βγαίνουν από την Περιφερειακή Διεύθυνση, μετά από εισηγήσεις βέβαια των Διευθύνσεων, καθώς μέχρι τώρα οι Διευθύνσεις ήταν αυτές που ανακοίνωναν την αναστολή των σχολικών μονάδων.

Το όριο για να λειτουργήσει ένα σχολείο είναι 14 μαθητές ανά νηπιαγωγείο κι όταν είναι σε παραμεθόρια περιοχή, το όριο κατεβαίνει στους πέντε μαθητές.

Είναι μία σημαντική προσπάθεια που κάνουμε, γιατί η πολιτική μας είναι πως δεν κλείνουμε σχολεία, αλλά ανοίγουμε, κρατάμε αυτά που έχουμε, παρά τη μείωση των μαθητών,» επεσήμανε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Κονδυλοφόρος σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή