Αφράτα κεφτεδάκια στο φούρνο - Αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων - ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking





Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

Αφράτα κεφτεδάκια στο φούρνο - Αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων

Υλικά για 4 άτομα
  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 αυγά
  • ½ φραντζόλα ψωμί (2-3 ημερών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και κατόπιν αφαιρείτε την κόρα.
  2. Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
  3. Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά με την ψίχα του ψωμιού. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά.
  5. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
  6. Όταν το βγάλετε, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Κονδυλοφόρος σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή