Kοτόπουλο με μοτσαρέλα, ντομάτα, ελιές και πέστο

Mια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, η οποία συνδυάζει το ασβέστιο που περιέχει το τυρί, με τη β-καροτίνη που έχουν οι ντομάτες και με τις υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες που διαθέτει το κοτόπουλο.

Υλικά για 4 μερίδες (450 θερμίδες η καθεμία)

* 4 στήθη κοτόπουλο
* 4 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
* 4 κουταλιές πέστο
* 50 γρ. ελιές
* 100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες
* 10 γρ. φρέσκο βασιλικό
* λίγο αλατοπίπερο 

Εκτέλεση

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, φροντίζοντας να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές. Απλώνετε 1 κουταλιά πέστο σε κάθε στήθος. Tοποθετείτε από πάνω 1 φέτα μοτσαρέλα, τις ντομάτες και τις ελιές. Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου. Aλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

Διατροφικά στοιχεία

Ασβέστιο, προβιταμίνη Β, β-καροτίνη, πρωτεΐνες

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=7&articleID=5813&la=1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια