Subscribe Us


Τσίπρας σε Σακελλαροπούλου: Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή

Την άποψη ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων είναι ανεπαρκή εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός κινδύνου μονιμοποίησης έκτακτων συνθηκών στις εργασιακές σχέσεις αλλά και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λίγο δυσκολότερη θέση από τις υπόλοιπες χώρες.

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη συνθήκη. Φοβάμαι ότι είναι λίγο δυσκολότερη από ό,τι σε άλλες χώρες καθώς ναι μεν ήταν συμμετρική η κρίση, ωστόσο δε θα είναι συμμετρικές οι επιπτώσεις τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Φοβάμαι ότι οι ανισότητες θα διογκωθούν και αυτό θα έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στη χώρα μας που βγήκε μετά από πολλά χρόνια μετά από μία μεγάλη οικονομική δυσκολία. Οι επιπτώσεις θα είναι δύσκολες στο οικονομικό πεδίο, στις εργασιακές σχέσεις, στις κοινωνικές σχέσεις, στις ατομικές ελευθερίες, στη λειτουργία των θεσμών. Οφείλουμε να τις εντοπίσουμε και να τις παλέψουμε» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μπροστά στις κάμερες.


Τσίπρας: Η ύφεση θα είναι βαθιά

«Στην οικονομία βρισκόμαστε σε κινδύνους καθώς η ύφεση θα είναι βαθιά, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων είναι και ανεπαρκή και καθυστερημένα, Στις εργασιακές σχέσεις βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο μονιμοποίησης κάποιων έκτακτων συνθηκών όπως η εκ περιτροπής εργασία, η de facto μείωση μισθών, η καθιέρωση της τηλεργασίας που διαμορφώνει μία δύσκολη συνθήκη για τους εργαζόμενους γιατί δεν είναι εύκολο κανείς να μπορεί να ελέγξει το χρόνο εργασίας τους, αν έχουν υπερωριακή απασχόληση ή όχι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, όλα αυτά διαμορφώνουν ένα πολύ σύνθετο περιβάλλον. «Βεβαίως η χώρα μας και ο λαός έχουν μάθει να αγωνίζονται, πιστεύομαι όμως ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα τα πλεονέκτημα που έχουμε όπως την παρακαταθήκη της ρευστότητας από τα προηγούμενα χρόνια».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Προσβλέπω σε μία ουσιαστική συνεργασία. Ξέρω βεβαίως ότι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι να παρεμβαίνει στα της εκτελεστικής εξουσίας, εντούτοις νομίζω ότι και μόνο η ανάδειξη καίριων προβληματισμών πάντα με στόχευση την εξομάλυνση των προβλημάτων, των ανισοτήτων είναι πολύ κρίσιμο και προσβλέπουμε σε μία τέτοια παρουσία κατά τη διάρκεια της θητείας σας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σακελλαροπούλου: Η προκοπή και η ευημερία των Ελλήνων ο κοινός στόχος όλων

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι κατανοεί τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, οι οποίες είναι, όπως είπε και η πεμπτουσία της δημοκρατίας και τόνισε ότι κοινός στόχος όλων είναι η ευημερία και η προκοπή των Ελλήνων.

«Πράγματι, βρισκόμαστε για πρώτη φορά, γιατί οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας ως τώρα δεν επέτρεπαν την προσωπική επικοινωνία. Περάσαμε σχεδόν τρεις πολύ δύσκολους μήνες, αλλά θέλω να ελπίζω ότι η κατάσταση τώρα δείχνει ότι αρχίζει να εξομαλύνεται.

Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ιδιαίτερη σημαντική υπευθυνότητα και αυτό έχει αναγνωριστεί από όλους. Είχαμε κι αυτά τα πολύ θετικά μέσα σ’ αυτή την πρωτοφανή πανδημία αποτελέσματα. Κι εσείς όμως από τη μεριά σας, στο μέτρο που σας αναλογεί, συμβάλλατε ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά, όπως το είπατε, σε μια καινούργια πρόκληση σημαντική, γιατί οι οικονομικές ιδίως επιπτώσεις, φυσικά και οι κοινωνικές, αλλά οι οικονομικές ιδίως επιπτώσεις είναι πολύ σημαντικές για την απασχόληση, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό, που είναι σημαντικός για τη χώρα μας, και βέβαια τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που υπέστησαν αρκετό βάρος.

Κατανοώ ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης. Άλλωστε, οι διαφορετικές απόψεις είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Θέλω όμως να πιστεύω, και είμαι βέβαιη, ότι θα συνεχίσουμε όλοι με την ίδια υπευθυνότητα και τάση και διάθεση για συνεργασία, γιατί ο στόχος είναι κοινός, που είναι η προκοπή και η ευημερία των Ελλήνων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε, πράγματι, πέρα από την οικονομία και τον τουρισμό και όλα τα προφανή μεγέθη, οι ευάλωτες ομάδες να ενισχυθούν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες και θυσίες σ’ αυτή τη φάση και να μπορέσουμε και πάλι να ξεπεράσουμε, όπως το είπατε κι εσείς, κι αυτή την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το κοινωνικό σύνολο», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια