Τουρισμός: Άνοιγμα συνόρων από τα μέσα Ιουνίου. Τετραμερής με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία!!! - ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Τουρισμός: Άνοιγμα συνόρων από τα μέσα Ιουνίου. Τετραμερής με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία!!!

Το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες από την ΕΕ, τη ζώνη Σένγκεν και το Ισραήλ, το αργότερο έως την πρώτη Ιουλίου αλλά ενδεχομένως και νωρίτερα στα μέσα Ιουνίου, έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες της ''Καθημερινής''.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο η την Πέμπτη, μαζί με τα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό κλάδο.

Το αεροπορικό ταξίδι θα υπόκειται σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τόσο την τήρηση των φυσικών αποστάσεων στα αεροδρόμια και τη χρήση μάσκας σε αυτά και στα αεροσκάφη, όσο και την συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν από το ταξίδι.

Επίσης τα ελληνικά ξενοδοχεία θα εφαρμόσουν αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας για την αποφυγή μετάδοσης, ενώ ορισμένα εξ αυτών αναμένεται να λάβουν και επιπλέον μέτρα πέραν των υποχρεωτικών.

Χαμηλά ο πήχης από Πέτσα
Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έθεσε το πραγματικό πλαίσιο για τον τουρισμό: «Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περυσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Φέτος, λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού ξεκινάμε από το μηδέν. Ο,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα».

Τετραμερής με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα προχωρά τις επαφές ώστε να υπάρξουν επιμέρους συμφωνίες που θα ενισχύσουν τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή τετραμερής σύνοδος κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, όπου ο τουρισμός θα βρεθεί στο επίκεντρο. Σε διμερές επίπεδο εκτός από το Ισραήλ που οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί και η αεροπορική σύνδεση με την Κύπρο, ενώ σχετικό ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Αίγυπτος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Κονδυλοφόρος σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή