Β' γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

BreakingΠέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Β' γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε χθες Τετάρτη, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

​Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν για το πρόγραμμα τα εξής:

-Τα ποσά θα καταβληθούν έως τις αρχές Ιουλίου στους δικαιούχους.

-Το μέτρο θα αφορά σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων καθώς θα λαμβάνονται υπόψη στοιχεία μείωσης τζίρου και Απριλίου και Μαΐου

-Θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως νομικής μορφής. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η ένταξη συγκεκριμένων περιπτώσεων ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό αλλά ασκούν δραστηριότητα που χρειάζεται τη στήριξη .

- Θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που έλαβαν δάνειο κατά το πρώτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής με την προϋπόθεση ότι και τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο επιβεβαιώνουν τη μείωση του του τζίρου τους αλλά από το ποσό που θα δικαιούνται θα αφαιρείται το ποσό που έχουν ήδη λάβει.

Παράλληλα, εκτιμάται, από αρμόδιες πηγές ότι στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα εισέλθουν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως μικρές που απειλούνται με λουκέτο και χρειάζονται επειγόντως το δάνειο από το κράτος για να σταθούν όρθιες μετά το χτύπημα που δέχτηκαν από τον κορονοϊό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Κονδυλοφόρος σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή