Subscribe Us


Novartis: Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες Μιωνή

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ακολούθησε ένας πόλεμος δηλώσεων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα να σημειώνει πως “αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνή είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους”. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών», ενώ σημείωσε «ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Για «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράϊκου και Σαμαρά» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες”.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει πως «μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ».

ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ζητούν να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, το ηχητικό υλικό ανάμεσα σε Παππά και Μιωνή. Συγκεκριμένα, η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής. Πηγή του Κινήματος Αλλαγής στην προανακριτική αποδίδει στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Την ίδια στιγμή πηγές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική αναφέρουν «την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό της Ν. Δ. μέσω στενού του συνεργάτη , ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία. Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή».

Παράλληλα σημειώνεται πως «όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ . Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας».

Σε δήλωση με τη σειρά του προχώρησε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής προσπαθεί να συγκαλύψει τους κ. κ . Σαμαρά και Ράικου.

Με δεύτερη παρέμβαση μετά από λίγες ώρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς παίρνει θέση για το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική ο Σαμπύ Μιωνής. «Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά» τονίζει. «Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου» προσθέτει ο πρώην υπουργός.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας

Στην Προανακριτική επιτροπή αναφέρονται “γαλάζιες” πηγές επισημαίνοντας πως “μετά την σημερινή αποκάλυψη καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νικο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει “δουλειές”. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε την δική του δουλειά: εξυπηρετούσε το ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν “πολλά λεφτά” με την πλήρη ανοχή και γνώση του «κεντρικού μαγαζιού», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:

-Ύπαρξη παραδικαστικού και οικονομικές δοσοληψίες – «Λεφτά, πολλά Λεφτά»

-Διακίνηση ανοικτών ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία

-Χειραγώγηση εισαγγελέων, τους οποίους ο Παπαγγελόπουλος μπορούσε να τους καλεί για εντολές, όποτε ήθελε

-Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.

Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για «μαγαζί Παπαγγελόπουλου» και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την Κα Γκραμπόφσκι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως “σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό σήμερα: ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την ... κυρία Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του ... κυρίου Σαμαρά! Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν "νέο στοιχείο". 

Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα "νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει" των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Novartis, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται - έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο - δήθεν μαρτυρά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "πιστεύεται πως" ("it is believed") ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα ... Σκόπια”! Όλα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε! Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν. επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο. Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται την ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος”.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια