Υλικά
Εκτέλεση
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 400γρ . σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- ½ φλιτζάνι άνηθο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα και γραβιέρα)
- 120γρ κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς και μετά προσθέτουμε το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε και πάλι και όταν τελειώσουν τα υγρά στο τηγάνι, προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το αλεύρι.
- Μόλις πήξει ελαφρά το μίγμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα αυγά (χτυπημένα), με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό.
- Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του.
- Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός.
- Γεμίζουμε τις κρέπες με τη γέμιση και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.