Subscribe Us


Γ. Τράγκας: Τα τελευταία 24ωρα αντιλήφθηκα και συνειδητοποίησα πλήρως ότι το Μαξίμου φοβάται τη φωνή μου! ( Ηχητικό )


Επί εποχής Απριλιανών είχα ζήσει εφόδους αστυνομικών και ανδρών της ΕΣΑ στη «Βραδινή». Είχα δει το τεράστιο «λουκέτο» που έβαλε η Χούντα του Ιωαννίδη στην αντιστασιακή εφημερίδα όπου εργαζόμουν και έγραφα κατά της Δικτατορίας και κατά των φασιστικών αυγών του φιδιού. Μετά τη Μεταπολίτευση έζησα αμέτρητες πολιτικές διώξεις από την εκτελεστική εξουσία και από όσους επέλεξαν μεθόδους του παρακράτους για να αντιμετωπίσουν την κριτική μου.

Φυσικά δεν είμαι ο μόνος που έχω περάσει τέτοια. Ένας ολόκληρος λαός, ο δικός μας λαός έχει ζήσει στο πετσί του το παρακράτος και την αστυνομοκρατία και εξακολουθεί να τη ζει υπό υγειονομικό μανδύα. Το παρακράτος εμφανίζεται όταν πρέπει να φιμωθούν ελεύθεροι άνθρωποι ή όταν φοβάται η εξουσία ότι φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Τα τελευταία 24ωρα αντιλήφθηκα ότι επί ημερών Μητσοτάκη όχι μόνον αφανίζεται η ελληνική οικονομία, όχι μόνο αυξάνεται η ανεργία και εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν, αλλά ταυτόχρονα αναβιώνει το παρακράτος μέσα σε απέραντη παρακμή, ηθική κατάπτωση και πολιτική σήψη.

Αντιλήφθηκα και συνειδητοποίησα πλήρως ότι το Μαξίμου φοβάται τη φωνή μου. Τρέμει αυτό που ξεκινήσαμε όλη μαζί σε όλη τη χώρα. Όλη η Μακεδονία «βράζει» για τον αφανισμό της εθνικής οικονομίας, για την πολιτική παρακμή και την ηθική κατάπτωση. Χιλιάδες γονείς αναρωτιούνται: Πώς είναι δυνατόν να ακούνε και να βλέπουν τα παιδιά τους όλα αυτά τα «μαθήματα», την «τηλεκπαίδευση» που παράγει η ελληνική τηλεόραση για την υπόθεση Λιγνάδη; Ουδέποτε στη Μεταπολιτευτική ιστορία έπεσε τόσο βαθιά στα λασπόνερα κυβέρνηση.

Ολόκληρη η επικράτεια έμεινε άναυδη ακούγοντας δηλώσεις όπως ότι «δεν είναι δυνατόν να ρίξουμε στα σκυλιά την κυρία Λίνα Μενδώνη ή τον κύριο Δημήτρη Λιγνάδη». Επίσης έκπληκτοι εκατομμύρια υποσιτιζόμενοι και άνεργοι πολίτες, οικογενειάρχες και αγωνιούντες για το πώς θα συντηρήσουν τις οικογένειές τους, άκουσαν επίσημα χείλη να λένε ότι «γνωρίζαμε για τον κύριο Λιγνάδη, τον είχαμε απομακρύνει αλλά δεν θέλαμε να λερωθεί το όνομά του»!

Τα τελευταία 24ωρα, μετά τη μήνυση του υφυπουργού κυρίου Σκέρτσου, πρώην ανώτερου στελέχους του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, έζησα το παρακράτος και παραλίγο να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και αιματοχυσία. Όπως έχω πει και έχω γράψει, έχω λάβει απόρρητη συστημένη επιστολή από τη Διεύθυνση Εγκλημάτων Βίας στην οποία αυτή η υπηρεσία αναγνωρίζει ότι στην περίπτωσή μου συντρέχουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας. Όχι απλά μέτρα ασφαλείας, αλλά ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας.

Εδώ και πολύ καιρό δύο αστυνομικοί μετέχουν της ομάδας που ασχολείται με την ασφάλειά μου. Μετά τη μήνυση αργά τη νύχτα έζωσαν το σπίτι μου τρία, τέσσερα αυτοκίνητα μέσα στα οποία υπήρχαν κουκουλοφόροι και μασκοφόροι, προφανώς λόγω κορονοϊού. Κάποιοι από αυτούς βγήκαν έξω και φωτογράφιζαν με τάμπλετ και κινητά τους χώρους του σπιτιού της γυναίκας μου και τους παρακείμενους χώρους.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την ασφάλειά μου δεν ενημερώθηκαν από κανέναν για την αποστολή αυτών των τριών αυτοκινήτων που έγιναν τέσσερα τα ξημερώματα. Εάν έβγαινα από το σπίτι μου, χωρίς να υποθέσω ότι ήρθαν με εντολή να πραγματοποιήσουν διαδικασία αυτοφώρου σύλληψης, και επιχειρούσαν να με ανακόψουν μέσα στη νύχτα, τότε οι δικοί μου, εκατό τοις εκατό μη πληροφορημένοι για το ρόλο και την αποστολή των κουκουλοφόρων, θα αντάλλασσαν πυροβολισμούς μαζί τους.

Χθες οι συνήγοροί μου έμαθαν από την εισαγγελία ότι δεν υπήρχε καμία εντολή για αυτόφωρη διαδικασία. Πληροφορήθηκαν ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για να συλληφθώ. Δεν συνέτρεχε κανένας ιδιαίτερος λόγος. Πέραν αυτού έχει αλλάξει πρόσφατα η νομοθεσία, και για τους δημοσιογράφους απαιτούνται ιδιαίτεροι λόγοι για να γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει να μάθουμε ποιοι έστειλαν τόσα αυτοκίνητα μέσα στη νύχτα με ένοπλους κουκουλοφόρους. Ήδη τον έναν τον έχουμε πολυφωτογραφήσει. Αφού δεν εστάλησαν από τον εισαγγελέα και δεν προέρχονταν από το τοπικό τμήμα, όπως συμβαίνει συνήθως, ποιοι ήταν αυτοί που έζωσαν το σπίτι μας; Κρατική ασφάλεια; Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Επαγγελματίες δολοφόνοι; Εκτελεστές όπως στην υπόθεση Σωκράτη Γκιόλια ή στην επίθεση κατά Στέφανου Χίου; Πολιτικός ζόφος και παρακράτος Μητσοτάκη.

Ο σημερινός πρωθυπουργός βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ένα πελώριο αντιφασιστικό, αντιμητσοτατικό κίνημα γιγαντώνεται σε όλη τη χώρα. Ολόκληρη η Μακεδονία, εκατοντάδες χιλιάδες Μακεδόνες προσχωρούν στο κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Εκατομμύρια Έλληνες συμπατριώτες μας, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί γραφικούς και ψεκασμένους, συνωμοσιολόγους και αγανακτισμένους, καναπεδάτους και συμβιβασμένους, σηκώνονται όρθιοι και εντάσσονται στο κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Οι επιτροπές σχηματίζονται με κινηματογραφική ταχύτητα σε όλους τους νομούς. Η αποδοκιμασία του Μητσοτάκη σε όλη την επικράτεια και την ομογένεια είναι ένα πελώριο τσουνάμι που θα σαρώσει το παρακμιακό τοπίο.

Έζησα τα τελευταία 24ωρα, για την ακρίβεια μύρισα πάλι, την έντονη οσμή του παρακράτους μιας άρρωστης εκτελεστικής εξουσίας, που ισοπέδωσε την εθνική οικονομία και έφερε εθνική μελαγχολία και βαθύτατη ηθική σήψη. Ο κύριος Άκης Σκέρτσος έδειξε με τη μήνυσή του εναντίον μου ότι δεν γνωρίζει την διαδρομή μου και την προσφορά μου στο δημόσιο βίο. Δεν γνωρίζει ότι τα αυγά του φιδιού επωάστηκαν την περίοδο της αποστασίας. Επωάστηκαν από προγόνους φίλων του και έφεραν την τυραννία της 21ης Απριλίου.

Έπρεπε να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται στη «χυδαιότητα» της συμπεριφοράς μου. Έπρεπε να γνωρίζει, γιατί αλλιώς είναι ανεπαρκής στα καθήκοντα του συμβούλου, ότι η οικογένεια Μητσοτάκη μου έχει δώσει εκατοντάδες συνεντεύξεις. Πατέρας, μάνα, αδελφή και ανιψιός. Επίσης έπρεπε να γνωρίζει ότι υπήρξα δεξί χέρι του Παύλου Μπακογιάννη στο περιοδικό «Ένα». Έχει την αίσθηση ότι ο αείμνηστος Παύλος, ο δολοφονημένος φίλος μου, θα είχε δίπλα του έναν «μέτριο και χυδαίο δημοσιογράφο»;

Αργά χθες το βράδυ, μετά τη μήνυση για ψευδή καταμήνυση, υπέβαλα και αγωγή εναντίον του κυρίου Άκη Σκέρτσου. Διότι προσέβαλε βαθύτατα την τιμή και την υπόληψή μου παρακάμπτοντας το γεγονός ότι 50 έτη και πλέον υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον με καθημερινή συνέπεια, αγωνιστικότητα και πρέπουσα μαχητικότητα στον αέρα των FM.

Χθες κυκλοφόρησε το έμβλημα του κόμματος. Έχει τα χρώματα της ελπίδας, της αναγέννησης, και της δράσης. Οι δύο δρομείς συμβολίζουν την εκκίνηση του κινήματος σε ολόκληρη την πατρίδα μας.

Όσοι αισθάνεστε Ελεύθεροι Άνθρωποι, όσοι θέλετε να αγωνιστείτε για την εμπέδωση της Δημοκρατίας, όσοι ελπίζετε σε μια πιο δίκαιη κοινωνία, όσοι είστε υγιώς σκεπτόμενοι πατριώτες, όσοι αγαπάτε την ιερή γη μας, τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, όσοι θέλετε να αλλάξει το παρακμιακό τοπίο γύρω μας, ενταχθείτε ελευθέρως και αυτοβούλως στο κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Δεν ζητούμε πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων ή πολιτικών προελεύσεων. Ζητάμε και υποδεχόμεθα ανθρώπους που πρέπει να πιστεύουν βαθύτατα στη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να είναι ελεύθεροι άνθρωποι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης και τα συνταγματικά δικαιώματα κάθε πολίτη. Επιθυμούμε να βαδίσουμε μαζί με ανθρώπους που σκέπτονται την πατρίδα. Υγιώς σκεπτόμενους πατριώτες. Πολίτες που έχουν απαυδήσει από τις συνεχείς ταπεινώσεις.

Στο κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» ήδη εντάσσονται εκατομμύρια συμπατριώτες που, βλέποντας την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις πλαστές δημοσκοπήσεις και τη χυδαία πλύση εγκεφάλου, φωνάζουν «δεν πάει άλλο».

Σε ολόκληρή τη χώρα ήδη υπάρχει ένα άνευ προηγουμένου γιγαντιαίο αντιμητσοτατικό μέτωπο που επιθυμεί να φύγει άμεσα από την εξουσία. Ο άνθρωπος που μας έφερε δυστυχία, ανεργία, μαρασμό, μελαγχολία και εικόνα πολιτικής, ηθικής σήψης. Προετοιμαστείτε. Πρέπει να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη του Μαξίμου. Πρέπει να απαλλαγούμε από τη δυσοσμία και την βρωμερή εικόνα που προβάλλεται καθημερινά από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα και αποτελεί απαράδεκτη τροφή γνώσης για τα παιδιά μας, που δεν πάνε σχολείο αλλά «σπουδάζουν» από τηλεοράσεως τις ιστορίες του κυρίου Λιγνάδη.

Στο κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» εντάσσονται αριστεροί και δεξιοί, δημοκράτες, αντιφασίστες, οπαδοί του κοινοβουλευτισμού. Απευθύνομαι σε όλους εκείνους που πίστευαν και πιστεύουν ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Απευθύνομαι σε όλους τους Νεοδημοκράτες που επί χρόνια ακολουθούν τον ιστορικό φορέα πιστεύοντας στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος, του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Απευθύνομαι σε όσους απογοητεύτηκαν ή πικράθηκαν από τον ελλιποβαρή πολιτικό ο οποίος ηγείται σήμερα του ιστορικού φορέα της ΝΔ. Απευθύνομαι σε όσους απογοητεύτηκαν βλέποντας τον κύριο Μητσοτάκη να αποκαθηλώνει όλες τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να απαγορεύει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει έστω το όνομά του στην επέτειο της Δημοκρατίας μας.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμη κόμμα. Απέκτησε πολλά στην διάρκεια των μνημονιακών ετών. Όλοι την απογοήτευσαν και την πίκραιναν. Όλοι συμβιβάστηκαν εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Είπαν πολλά «ναι» μη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και ευλόγησαν νόμους που δεν περιείχαν καθόλου ανθρωπιά και λογική.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα κίνημα. Ένα κίνημα με αρχές, με δημοκρατικούς πυλώνες. Ένα κίνημα εκατομμυρίων ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν ουσιαστικά τον τόπο, να διαλύσουν την ομίχλη της παρακμής, να προστατέψουν την ελευθερία των πολιτών, τους οποίους ο Μητσοτάκης κατέστησε ζώα εκτροφής. Ο ελληνικός λαός επιθυμεί την ολική δικαιοσύνη και τον υγιή πατριωτισμό. Σιχάθηκε να ακούει να τον βρίζουν.

Στο κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» εντάσσονται ήδη πολιτικές πρωτοβουλίες, πολιτικά κόμματα, πολιτικοί σχηματισμοί, οργανώσεις, και χιλιάδες άνθρωποι που λειτούργησαν παλαιότερα μέσα στους κόλπους κομμάτων ή ψήφισαν Δεξιά και Αριστερά.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι ταμπέλες. Μας ενδιαφέρει η επίτευξη του στόχου. Μας ενδιαφέρει να δημιουργηθεί η απαραίτητη πολιτική πίεση που θα σαρώσει την άρρωστη πολιτική σκέψη και θα αλλάξει το παρακμιακό τοπίο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια